ملاك حزين عماري أصيل
عدد الرسائل : 1097 العمر : 38 المكان : القاهرة الحالة : اعزب الهواية : اعمال الخير تاريخ التسجيل : 07/04/2007 التـقــييــم : 0
| موضوع: تكه الفراخ الجمعة 01 يونيو 2007, 8:29 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم احب اقدم ليكم طريقه عمل تكه الفراخ ويارب تعجبكم المقادير/ فرخه مخليه ومقطعه قطع صغيره بصل مفرى (مبشور) ملح- فلفل اسود - بهارات - كارى - خل( فنجان صغير) - ليمون -كوب زبادى كبيره(2 كوب زبادى صغيره) ثوم - 1/2 كوب زيت للتجميل/ بصل ترنشات - فلفل اخضر ترنشلت - طماطم ترنشات الطريقه/ تتبل الفرخه بالبصل المفرى+الثوم + الزبادى + الليمون +الخل +التوابل كلها قبل البدء بيوم وتوضع فى الثلاجه فى اليوم الثانى نحضر صنيه ونرص بها (قطعه فرخه +قطعه طماطم + فلفل اخضر + بصل+ الخ) ثم تقدح الزيت وتصبه على الصنيه ثم توضع كوب ماء على الخليط السلبق وبعد ذلك توضع على النار حتى تشرب الماء وتدخل الفرن بعد ذلك حتى تنضج ويحمر الوجه وبالهانا والشفا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|