شبـــاب العمـــــار
إضغط دخول وإدخل فورا
وإلا إعرف إن الفيسبوك هو اللي منعك
واحشتونا والله
شبـــاب العمـــــار
إضغط دخول وإدخل فورا
وإلا إعرف إن الفيسبوك هو اللي منعك
واحشتونا والله
شبـــاب العمـــــار
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول


 

 شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملاك حزين
عماري أصيل
عماري أصيل
ملاك حزين


انثى
عدد الرسائل : 1097
العمر : 38
المكان : القاهرة
الحالة : اعزب
الهواية : اعمال الخير
تاريخ التسجيل : 07/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 8:30 pm



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




المقبلات




شوربةالمحار



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير:
محار مغسول ومنظف وطازج
بصلة مفرومة ناعم
بصلة مفرومة ناعم جدآ
1 م خل
ملح وبهار



الطريقة:


تقلي البصلة المفرومة بمعلقة زيت لحد ما تذبل ثم تقلى الثومة
يضاف المحار ويقلب ثم ضيفي معلقة الخل وغطيه بالماء لحد مايغمر حبات المحار فقطواتركيه يغلي لمدة دقيقة ثم غطيه واتركيه علي نار وسط لمدة 15 دقيقة.
عند التقديم صبيه في الطبق وزيني بالبقدونس المفروم والفلفل الاحمر



ملاحظة: لاتتركي المحار يغلي زيادة عن اللازم علشان ما ييبس ويصير صعب المضغ






المعجنات




الباجل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



2 كوب ماء دافئ


1 م خميرة
2 م سكر
1 م زيت
7 كوب طحين أبيض
1 م سكر
1 م ملح



الطريقة:
1. اخلطي الخميرة مع 2 كوب الماء الدافئ والسكروحركي ثم أضيفي الطحين والزيت والملحوأعجني العجينة حتى تتكور..كملي عملية العجن علي سطح مرشوش بالطحين وأستمري بالعجين لمدة 12-15 دقيقة مع أضافة القليل من الطحين لو أحتاج الأمر.."عجينة البيجل لازم أتكون متماسكة وصلبة شوية"
2. كوري العجينة علي شكل كرة كبيرة وأدهنيها بشوية زيت من كل الجهات وأتركيها في وعاء وغطيها بفوطة حتى تتخمر لمدة ساعة تقريبآ
3. أضغطي علي العجينة بأصبعك حتى يخرج اي هوا جوا العجينة ثم قومي بتقطيعها الي ثلاث اجزاء..خذي كل جزء وببطن يدك ابرمي العجينة بيدك حتى يكون عندنا حبل طويل وقطعيه لاربع اجزاء متساوية ثم شكلي كل جزء لكرة صغيرة. خذي كل كرة وشكليها علي شكل حبل بطول 7 سم ثم لفيه علي شكل اسوارة او حلقة وشدي علي الأطراف حتى تتماسك جيدآ.
4. صفي حلقات البيجل علي صينية مدهونة بشوية زيت او صينية تيفال وأتركي مسافة بين الحلقات "تقريبآ 2 سم" وبعدين غطيهم بفوطة وأتركيهم يتخمروا لمدة 30دقيقة.
5. في طنجرة كبيرة اغلي ماء مع 1م سكر حتى الغليان ثم أبدئي بغليان البيجل بوضع 2 حبات من البيجل في طنجرة الماء الغالية واتركيها تقريبآ لمدة 1 دقيقة حتى تطفوا حبات البيجل علي السطح وقلبيها بس مرة وحدة.
6. انشلي حبات البيجل وحطييها علي صينة الخبز وأخبزيهم في فرن حار لمدة 20دقيقة حتى يحمروا.
أو أشتريهم جاهزين وريحي راسك ..


وعلي فكرة هذه الطريقة الأساسية وممكن أضيفي م قرفة + 1م جوزة الطيب+ 2 م زبيب وقت العجن وبهيك بيصير عندك بيجل طيب للفطور زي الي بالصورة.
ممكن تعملي نصف الكمية أول مرة




الاطباق الرئيسية




كوسا بحشوة اللحم



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


حبات كوسة صغيرة مفرغة ومغسولة
بصل ولحمة مفرومة وشوية صنوبر محمر مطبوخين بالطريقة العادية لحشي الكوسا
في الخلاط حطي فص ثوم+ 3 م صوص السلطة "" + 2م طحينة + 1بيضة + عصير ليمونة كاملة + 3م لبن أو + ماء "تقريبا 1 كوب ونصف"



الطريقة:
أحشي حبات الكوسا بحشوة اللحم ورصيهم في صينية الفرن
في الخلاط حطي فص ثوم + 3 م صوص السلطة Ranch + 2 م طحينية + 1 بيضة + عصير ليمونة كاملة + 3م لبن + ماء "تقريبا 1 كوب ونصف" صبيهم علي حبات الكوسا..لازم الخليط يغطي حبات الكوسى فقط يعني مش زيادة عن اللزوم ولازم اتضيفي الماء لانه هوي الي ابيطبخ الكوسا.


غطيهم بالقصدير وخليهم بالفرن لمدة 40 لحد ما يستوي الكوسا وبعدين حمريهم من فوق وقدميهم مع الرز.
أكلت بتشهي وطيبة أكتير



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





الحلويات




كيكة الشطرنج



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




كيكة شوكولا مربعة ومخبوزة قبل بيوم


كريمة الشوكولا الجاهزة
عجينة الفوندان الجاهزة
كيس شوكولا بيضاء وكيس شوكولا بنية
لعبة الشطرنج مع حجارتها



الطريقة:



سهلة لاكن بدها شوية دقة ووقت



قبل البدء بالعمل ذوبي الشوكولا البيضاء و الشوكولا البنية "كل لون لوحده"
حركيهم لحد ما ايذوبوا تمامآ ..بعدين احضري ورق شمع وصبي اللون الأبيض علي الصينية فوق ورق الشمع وحركيه بالمعلقة بخفة لحد ما يصير عندك مستطيل رقيق من الشوكولا ولازم تسوية السطح حتى لايكون متعرج ويكون سمكه حوالي 3ملم...كرري نفس الخطوة مع الشوكولا البنية علي ورق شمع تاني



حطي صواني الشوكولا بالفريزر لمدة نصف ساعة علي الاقل..لازم يكون الشوكولا جامد وبارد لاكن مش مفرز علشان لو تركتيه يفرز حيتكسر عند التقطيع.



اولا أقلبي الكيكة الجاهزة بالمقلوب بعد تسوية سطحها بالسكين علشان اتكون متساوية من تحت..أقلبيها وخليهاعلي ورق قصدير وبعدين غطيها بكريمة الشوكولا تغطية كاملة من كل الجوانت ومن فوق.



أفردي عجينة الفوندان بحيث اتكون رقيقة جدآ بسمك 2\1 سم تقريبآ "افرديها علي سطح مرشوش بالسكر البودرة وإلا حتلصق معك واتكون صعبة..لازم السكر البودرة"




غطي الكيكة بعجينة الفوندان واتأكدي انك تضغط عليها من كل الجوانب برفق حتى ما ايكون في اي انتفاخات.."ممكن الإستغناء عن عجينة الفوندان والإكتفاء بكريمة الشوكولا لاكن طعمها أطيب مع الفوندان"



علي نار هادئة ذوبي 2\1 كوب من مربي المشمش لحد ما يسخن وبعدين صفيه بالمصفاية علشان يكون لونه خالي من الشوائب.



أدهني عجينة الفوندان بالمربي المصفى من السطح فقط..هذه الخطوة مهمة علشان مربعات الشوكولا تلصق
أحمليها بخفة علي طبق التفديم



أخرج الشوكولا من لفريزر وابدئي بتقسيمهم بسكينة تقطيع البيتزا او سحين حادة علشان لا تتفتت والافضل رسم نموذج لمكعبات الشطرنج واستعمالها للحصول علي مربعات متساوية من اللون الابيض واللون البني للشوكولا.



ابدئي بأول مكعب ابيض وبعدين بني من الشوكولا وهكذا حتى تغطي سطح الكيكة بالمكعبات مع عد المكعبات بالظبط علشان لا تزيدي عن عدد المكعبات المطلوبة علي كل ضلع.



الآن بعد صف كل مكعبات الشوكولا أدهني المكعبات بسرعة وخفة بالمربى الي سخناه وصفيناه من قبل "المربى لازم يكون رخو وبارد علشان الشوكولا لاتسيح"



المربى حيعطيها شكل افضل ويملأ الفراغات البسيطة بين المكعبات



الخطوة الأخيرة حطي حجارة الشطرنج البلاستيك المغسولة ومنشفة من قبل علي مكعبات الشطرنج وممكن استعمال حجارة الشطرنج المعمولة من الشوكولا لو إتوفرت عندك وزيني الأطراف بالطريقة الي تعجبك..هون انا صورتها قبل ما أحضرها للتقديم.





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Abu Mariam
عماري أصيل
عماري أصيل
Abu Mariam


ذكر
عدد الرسائل : 3810
العمر : 36
المكان : القاهرة
الحالة : Vodafone CSR
الهواية : غاوى نت
تاريخ التسجيل : 15/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 8:40 pm

إيه الجمااااااااااااااااااال ده كله
هحاول أخليهم يعملوها عندى ف البيت ربنا يستر
بس عجبتنى أوى كيكة الشطرنج دى جامدة جداااااااا
على فكرة يا ( ملاك ) أنا أصلا ً أول مرة أدخل منتدى المرآة ده كله
بس وأنا ببص عالمواضيع الأخيرة لاقيت موضوعك ده اسمه غريب شوية أو بمعنى أصح الحاجة اللى شدتنى فيه إن ف الموضوع كلمة شطرنج وخلاص ... فا استغربت قولت إيه اللى جابه المطبخ ده هههههههههه .. أصل أنا بموت ف حاجة اسمها شطرنج يعنى بصراحة كده عاوز واحد جدع هنا ف المنتدى وشايف نفسه بقى هههههههه
المهم أنا هحاول أخليهم يعملوا أول حاجة كيكة الشطرنج دى
تسلم إيدك يا ملاااااااااك بجد .. يا مظبطة البنات ف الأكل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://totti.own0.com
ملاك حزين
عماري أصيل
عماري أصيل
ملاك حزين


انثى
عدد الرسائل : 1097
العمر : 38
المكان : القاهرة
الحالة : اعزب
الهواية : اعمال الخير
تاريخ التسجيل : 07/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 8:48 pm

ههههههههههههههههههههههههه اى خدمة يا سكر بس اعمليها وادعيلى هحطلك دلوقتى حلويات يارب تعجبك وتعملهلهم فى البيت عشان يدعولى على فكرة انا بحب الشطرنج اوىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Abu Mariam
عماري أصيل
عماري أصيل
Abu Mariam


ذكر
عدد الرسائل : 3810
العمر : 36
المكان : القاهرة
الحالة : Vodafone CSR
الهواية : غاوى نت
تاريخ التسجيل : 15/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 9:01 pm

والله ؟ أول مرة أشوف بنت بتحب الشطرنج للدرجة دى .. طيب تمام والله ربنا يكرمك
تسلم إيدك بجد يا ملاك ... أنا هشوف مواضيعك ف الأكل كلها وهحاول على الأقل أعمل شوية منهم .. طبعا ً مش كله هيتعمل ف البيت هنا ... لازم أعمل أنا حاجة برضه
بس هبقى أقولك إيه أخبار الأكل معايا :)
مستنى الحلويااااااااااااااااااااااااااااااات يا ملااااااااااك
بسرعة بطنى بتصوصو :( :(
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://totti.own0.com
ملاك حزين
عماري أصيل
عماري أصيل
ملاك حزين


انثى
عدد الرسائل : 1097
العمر : 38
المكان : القاهرة
الحالة : اعزب
الهواية : اعمال الخير
تاريخ التسجيل : 07/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 9:16 pm

اوك يا سكر انا مستنية وعاوزة اعرف اية الية جربتية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Abu Mariam
عماري أصيل
عماري أصيل
Abu Mariam


ذكر
عدد الرسائل : 3810
العمر : 36
المكان : القاهرة
الحالة : Vodafone CSR
الهواية : غاوى نت
تاريخ التسجيل : 15/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 9:23 pm

بتقوليلى جربتيه ؟ وقبل كده بتقوليلى اعمليلى ؟
أنا محمد يا ملااااااااااك مش عارفة كل ده إنى ولد
هههههههههههه هعذرك بس عشان الوصفات العسل اللى زيك دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://totti.own0.com
ملاك حزين
عماري أصيل
عماري أصيل
ملاك حزين


انثى
عدد الرسائل : 1097
العمر : 38
المكان : القاهرة
الحالة : اعزب
الهواية : اعمال الخير
تاريخ التسجيل : 07/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 9:27 pm

انا اسفة ولله بس مكنتش اعرف عشان الاسم بس ولقيتك مهتم كدة بجد انا اسفة يا محمد خلاص خلى مامتك تعملهالك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Abu Mariam
عماري أصيل
عماري أصيل
Abu Mariam


ذكر
عدد الرسائل : 3810
العمر : 36
المكان : القاهرة
الحالة : Vodafone CSR
الهواية : غاوى نت
تاريخ التسجيل : 15/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالجمعة 15 يونيو 2007, 9:33 pm

مفيش حاجة تستاهل آسفك يا ملاك ولا يهمك عادى
وبعدين طالما فى وصفات من واحدة ست بيت هايلة زيك يبقى أنا اللى أعملها
دنا شكلى هحرقلهم المطبخ قريب مش الكيكة هههههههه
أنا اللى خلانى أهتم بموضوعك زى ماقولتلك الشطرنج .. بس بعد كده هتابعك بقى عشان الوصفات الحلوة دى .. تسلم إيدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://totti.own0.com
ملاك حزين
عماري أصيل
عماري أصيل
ملاك حزين


انثى
عدد الرسائل : 1097
العمر : 38
المكان : القاهرة
الحالة : اعزب
الهواية : اعمال الخير
تاريخ التسجيل : 07/04/2007
التـقــييــم : 0

شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج   شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج I_icon_minitimeالسبت 16 يونيو 2007, 12:27 am

بلهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شوربة المحار+الباجل+محشي كوسا+كيكة الشطرنج
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» وااااااااااااااااااو..محشي ورق عنب بالصور
» كيكة تفاح

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبـــاب العمـــــار :: منتدي الأسرة :: المرأة والطفل-
انتقل الى: