| شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
دهب عماري محترف
عدد الرسائل : 2994 العمر : 36 المكان : العمار الحالة : الحمد لله تمام الهواية : القراءه تاريخ التسجيل : 25/04/2008 التـقــييــم : 74
| موضوع: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 1:33 pm | |
| لإختبار البيكنج بودر يمكن إضافة قليل منه الى الماء ، فاذا حدث فورانا فأنه يكون صالحا اما اذا لم يحدث هذا التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته * * * * لسهولة نزع قشر الثوم افضل طريقة لنزع قشر الثوم هى وضع الثوم المراد تقشيره فى ماء بارد قبل التقشير
للتخلص من روائح الثلاجة
احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن المضاف اليه قليلا من بيكربونات الصوديوم (وبدون صابون) لشى اللحوم والاسماك يتم وضع صينية بها ماء مغلى أسفل الشواية لأن ذلك يساعد على امتصاص الدخان المتصاعد من الشىء بدلا من انتشاره بالمطبخ ، كما أن نثر قليلا من الملح فى الصينية الموجودة اسفل الشواية يساعد على عدم احتراق المادة الدهنية الناجمه عن عملية الشى ، ولإختصار وقت عملية الشى يمكن شق اللحوم بسكين حاد بخط مائل اللحوم والدواجن المجمدة يتم إخراجها من الفريزر قبل عملية الطهى بنحو 12 ساعة ووضعها فى رف الثلاجة الاسفل ، ومن الاخطاء الشائعة وضعها فى ماء ساخن لسرعة ذوبانها لأن ذلك يؤدى الى تشقق الانسجة الرابطة ويفقدها المذاق الشهى ، كما أن الثلج الذى لايزال عالقا باللحوم سيستهلك جزءا كبيرا من حرارة الطبخ . ولا يصح بأى حال من الاحوال إعادة تجميدها مرة أخرى . لأن بعضا من صفاته قد تغيرت اضافة الملح للطعام يفضل اضافة الملح الى الطعام قبل نهاية عملية الطهى بقليل ، لأن ذلك من شأنه أن يساعد على اختصار وقت الطهى والحفاظ على القيمة الغذائية للطعام .
عند انسكاب الصلصة أو الدهون بفرن البوتاجازأو الميكرويف قد يحدث هذا اثناء اعداد بعض المأكولات ، مما قد يؤدى الى انبعاث الدخان من الفرن ، يتم غلق الشعلة وتسكب كمية من الملح على المكان الذى سقطت عليه الصلصة أو الدهون مع مراعاة أن يكون الفرن مازال محتفظا بحرارته ، وبعد دقيقة واحدة يزال الملح بقطعة قماش أو أسفنجة نظيفة ويمكن وضع اناء به كوب من الماء المغلى وتركه يستكمل عملية الغلى فى الفرن وذلك لعدة دقائق ، اذ ان البخار المتصاعد يساهم فى اذابة بقايا الطعام الملتصق ، ثم تستكمل عملية التنظيف بأستخدام قطعة قماش مغموسة فى الخل | |
|
| |
الطير الباكي عماري أصيل
عدد الرسائل : 3085 العمر : 36 المكان : .. الحالة : .. الهواية : .. تاريخ التسجيل : 10/08/2007 التـقــييــم : 0
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 1:51 pm | |
| للتخلص من روائح الثلاجة احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن المضاف اليه قليلا من بيكربونات الصوديوم (وبدون صابون)ودونا فى داهيه اهه ماء ساخن ايه يام ماء ساخن ان كان من التحزيرات فى الضمان بتاع الثلاجه ممنوع غسيلها بستخدام المياة الساخنه
عايزة تبوظيلنا الثلاجات عشان يبقى عندكم انتم بس ثلاجه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اطيب ماشى يادهب حسك عينك تيجى عندنا وتقوليلى هاتيلى مياة ساقعه تانى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المهم قوليلى بقى اغسل اليب فليزر الزاى عشان البتاع دة يطلع عينى
وانا بغسله جبيلى طريقه تكون اسهل من اللى بعملها | |
|
| |
A$Maa M0hi مشرف عام
عدد الرسائل : 7855 العمر : 32 المكان : zaG الحالة : a7sn mn l 2wl الهواية : song ,, تاريخ التسجيل : 22/02/2011 التـقــييــم : 17
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 2:45 pm | |
| - اقتباس :
- للتخلص من روائح الثلاجة
احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن المضاف اليه قليلا من بيكربونات الصوديوم (وبدون صابون) ف كمان فكرتين مجرباهم وبجد كويسين جدا ،، انا بحط نص واحدة بطاطس ف باب التلاجه او قطعة فحم كبيره مش بتخلى اى روائح مش تمام ف التلاجه وبعد اسبوع بتلاقى البطاطس لونها بقى اسود من الى بتسحبه طول الاسبوع ،، - اقتباس :
اللحوم والدواجن المجمدة يتم إخراجها من الفريزر قبل عملية الطهى بنحو 12 ساعة ووضعها فى رف الثلاجة الاسفل ، ومن الاخطاء الشائعة وضعها فى ماء ساخن لسرعة ذوبانها لأن ذلك يؤدى الى تشقق الانسجة الرابطة ويفقدها المذاق الشهى ، كما أن الثلج الذى لايزال عالقا باللحوم سيستهلك جزءا كبيرا من حرارة الطبخ . ولا يصح بأى حال من الاحوال إعادة تجميدها مرة أخرى . لأن بعضا من صفاته قد تغيرت وكمان ممكن لو فيه استعجال الفراخ او اللحمه المتلجه نطلعها من الفريزر ونحطها ف ميا فاتره قد 4 او 5 ساعات وبعد كدا نسلقها وكمان لو حطينا اللحوم كدا ع طول تتسلق وهى متجله بتكون تجمعات دم ف الفراح بالذات ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ بالنسبه لغسيل الديب فريزر يا طير ،، انتى بتفصليه خالص وتسبيه يسيح التلج لو بيكون تلج لو مش بيكون بتسبيه لحظات كدا وبتجيبى ميا سخنه بس مش اوى وتصبيه عليه بالراحه ،، وبعد كدا تستخدمى اسفنجه كبيره كدا وعليها فيرى او اريـال من بتاع الغسيل وتغسليها بس كدا ،، ونفس الطريقه بالظبط للتلاجه وغسيلها ،، بجد مضوع حلو اوى يا دهب ماشا الله ع شغلك | |
|
| |
أسيرة الأحلام عماري أصيل
عدد الرسائل : 7302 تاريخ التسجيل : 11/05/2010 التـقــييــم : 17
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 6:29 pm | |
| | |
|
| |
دهب عماري محترف
عدد الرسائل : 2994 العمر : 36 المكان : العمار الحالة : الحمد لله تمام الهواية : القراءه تاريخ التسجيل : 25/04/2008 التـقــييــم : 74
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 6:43 pm | |
| شكرا على المرور يا بنات
إحنامقولناش ميه سخنه خالص إحنا قولنا خل أبيض وتسبيه يبرد خااالص إبقى إقرى المعلومه كويس ومتوديناش إنتى فى داهيه
أسماء محيى ... معلوماتك تمام جدا ممكن فعلا نحط قطعه فحم فى باب الثلاجه لآمتصاص الرائح الغير مستحبه إحنا عندنا بنعمل كده
أسيره .......منوووووووووره | |
|
| |
الطير الباكي عماري أصيل
عدد الرسائل : 3085 العمر : 36 المكان : .. الحالة : .. الهواية : .. تاريخ التسجيل : 10/08/2007 التـقــييــم : 0
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 6:54 pm | |
| - اسيرة الاحلام كتب:
احمدى ربنا ان كتبت حرف صح انا عندى نسخه مبشوفش حتى انا كاتبه ايه مش اعمل تعديل
اسكتى يااسيرة خالينى ساكتبه ومستحمله النسخه دى
وانت ياخت دهب راجعى انتى كلمك انت كدبه بعد 12 ساعه ثم تنظف بمياة ساخنه
ماتغشه صح بقى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ى | |
|
| |
أسيرة الأحلام عماري أصيل
عدد الرسائل : 7302 تاريخ التسجيل : 11/05/2010 التـقــييــم : 17
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 6:56 pm | |
| - الطير الباكي كتب:
- اسيرة الاحلام كتب:
احمدى ربنا ان كتبت حرف صح انا عندى نسخه مبشوفش حتى انا كاتبه ايه مش اعمل تعديل
اسكتى يااسيرة خالينى ساكته ومستحمله النسخه دى | |
|
| |
دهب عماري محترف
عدد الرسائل : 2994 العمر : 36 المكان : العمار الحالة : الحمد لله تمام الهواية : القراءه تاريخ التسجيل : 25/04/2008 التـقــييــم : 74
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 7:00 pm | |
| - اقتباس :
- وانت ياخت دهب راجعى انتى كلمك انت كدبه بعد 12 ساعه ثم تنظف بمياة ساخنه
ماتغشه صح بقىى ابقى شوفى لما تحطى عليه بيكربونات هيفضل سخن ولا إيه هيجراله وإبقى قوليلى | |
|
| |
anendream عماري مكسر الدنيا
عدد الرسائل : 387 العمر : 35 المكان : العمار الحالة : مرتبطة الهواية : القراءة تاريخ التسجيل : 10/07/2011 التـقــييــم : 0
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 8:07 pm | |
| تسلم ايدك يادهب والموضوع مش للمبتدئين بس لا للمتمرسين كمان .... ياريت اكتر.... | |
|
| |
دهب عماري محترف
عدد الرسائل : 2994 العمر : 36 المكان : العمار الحالة : الحمد لله تمام الهواية : القراءه تاريخ التسجيل : 25/04/2008 التـقــييــم : 74
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ السبت 23 يوليو 2011, 10:31 pm | |
| - اقتباس :
- تسلم ايدك يادهب
والموضوع مش للمبتدئين بس لا للمتمرسين كمان .... ياريت اكتر.... من عنيا يا anendream ملحوظه... اللى يقرا البروفايل بتاعك يحس إنك انتى أنا وكمان بتحبى الامام الشافعى زيى بالظبطالمكان: العمار الحالة: الحمد للة الهواية: القراءة | |
|
| |
anendream عماري مكسر الدنيا
عدد الرسائل : 387 العمر : 35 المكان : العمار الحالة : مرتبطة الهواية : القراءة تاريخ التسجيل : 10/07/2011 التـقــييــم : 0
| موضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ الأحد 24 يوليو 2011, 8:18 pm | |
| [quote="دهب"][center] - اقتباس :
- تسلم ايدك يادهب
والموضوع مش للمبتدئين بس لا للمتمرسين كمان .... ياريت اكتر.... من عنيا يا anendream ملحوظه... اللى يقرا البروفايل بتاعك يحس إنك انتى أنا وكمان بتحبى الامام الشافعى زيى بالظبطالمكان: العمار الحالة: الحمد للة الهواية: القراءة][/ تسلم عنيكى يادهب وبخصوص التشابة ف البروفايل واللة دى حاجة تسعدنى جدا بس اكيد انتى احلى | |
|
| |
دهب عماري محترف
عدد الرسائل : 2994 العمر : 36 المكان : العمار الحالة : الحمد لله تمام الهواية : القراءه تاريخ التسجيل : 25/04/2008 التـقــييــم : 74
| |
| |
| شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ | |
|