شبـــاب العمـــــار
إضغط دخول وإدخل فورا
وإلا إعرف إن الفيسبوك هو اللي منعك
واحشتونا والله
شبـــاب العمـــــار
إضغط دخول وإدخل فورا
وإلا إعرف إن الفيسبوك هو اللي منعك
واحشتونا والله
شبـــاب العمـــــار
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول


 

 شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دهب
عماري محترف
عماري محترف
دهب


انثى
عدد الرسائل : 2994
العمر : 36
المكان : العمار
الحالة : الحمد لله تمام
الهواية : القراءه
تاريخ التسجيل : 25/04/2008
التـقــييــم : 74

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 1:33 pm

لإختبار البيكنج بودر
يمكن إضافة قليل منه الى الماء ، فاذا حدث
فورانا فأنه يكون صالحا اما اذا لم يحدث هذا
التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته
* * * *
لسهولة نزع قشر الثوم
افضل طريقة لنزع قشر الثوم هى وضع الثوم
المراد تقشيره فى ماء بارد قبل التقشير

للتخلص من روائح الثلاجة

احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة
ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على
النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط
وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن
المضاف اليه قليلا من بيكربونات
الصوديوم (وبدون صابون)
لشى اللحوم والاسماك
يتم وضع صينية بها ماء مغلى أسفل الشواية
لأن ذلك يساعد على امتصاص الدخان المتصاعد
من الشىء بدلا من انتشاره بالمطبخ ، كما أن
نثر قليلا من الملح فى الصينية الموجودة اسفل
الشواية يساعد على عدم احتراق المادة الدهنية
الناجمه عن عملية الشى ، ولإختصار وقت عملية
الشى يمكن شق اللحوم بسكين حاد بخط مائل
اللحوم والدواجن المجمدة
يتم إخراجها من الفريزر قبل عملية الطهى
بنحو 12 ساعة ووضعها فى رف الثلاجة الاسفل ،
ومن الاخطاء الشائعة وضعها فى ماء ساخن
لسرعة ذوبانها لأن ذلك يؤدى الى تشقق الانسجة
الرابطة ويفقدها المذاق الشهى ، كما أن الثلج
الذى لايزال عالقا باللحوم سيستهلك جزءا كبيرا
من حرارة الطبخ . ولا يصح بأى حال من الاحوال
إعادة تجميدها مرة أخرى . لأن بعضا
من صفاته قد تغيرت
اضافة الملح للطعام يفضل اضافة الملح الى الطعام قبل نهاية
عملية الطهى بقليل ، لأن ذلك من شأنه أن
يساعد على اختصار وقت الطهى والحفاظ
على القيمة الغذائية للطعام .

عند انسكاب الصلصة أو الدهون بفرن البوتاجازأو الميكرويف
قد يحدث هذا اثناء اعداد بعض المأكولات ،
مما قد يؤدى الى انبعاث الدخان من الفرن ،
يتم غلق الشعلة وتسكب كمية من الملح على
المكان الذى سقطت عليه الصلصة أو الدهون
مع مراعاة أن يكون الفرن مازال محتفظا بحرارته ،
وبعد دقيقة واحدة يزال الملح بقطعة
قماش أو أسفنجة نظيفة
ويمكن وضع اناء به كوب من الماء المغلى
وتركه يستكمل عملية الغلى فى الفرن وذلك لعدة دقائق ،
اذ ان البخار المتصاعد يساهم فى اذابة بقايا
الطعام الملتصق ، ثم تستكمل عملية التنظيف
بأستخدام قطعة قماش مغموسة فى الخل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الطير الباكي
عماري أصيل
عماري أصيل
الطير الباكي


انثى
عدد الرسائل : 3085
العمر : 36
المكان : ..
الحالة : ..
الهواية : ..
تاريخ التسجيل : 10/08/2007
التـقــييــم : 0

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 1:51 pm

للتخلص من روائح الثلاجة

احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة
ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على
النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط
وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن
المضاف اليه قليلا من بيكربونات
الصوديوم (وبدون صابون)


ودونا فى داهيه اهه ماء ساخن ايه يام ماء ساخن ان كان من التحزيرات

فى الضمان بتاع الثلاجه ممنوع غسيلها بستخدام المياة الساخنه

عايزة تبوظيلنا الثلاجات عشان يبقى عندكم انتم بس ثلاجه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اطيب ماشى يادهب حسك عينك تيجى عندنا وتقوليلى هاتيلى مياة ساقعه تانى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المهم قوليلى بقى اغسل اليب فليزر الزاى عشان البتاع دة يطلع عينى

وانا بغسله جبيلى طريقه تكون اسهل من اللى بعملها

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
A$Maa M0hi
مشرف عام
مشرف عام
A$Maa M0hi


انثى
عدد الرسائل : 7855
العمر : 32
المكان : zaG
الحالة : a7sn mn l 2wl
الهواية : song ,,
تاريخ التسجيل : 22/02/2011
التـقــييــم : 17

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 2:45 pm

اقتباس :
للتخلص من روائح الثلاجة

احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة
ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على
النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط
وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن
المضاف اليه قليلا من بيكربونات
الصوديوم (وبدون صابون)

ف كمان فكرتين مجرباهم وبجد كويسين جدا ،،

انا بحط نص واحدة بطاطس ف باب التلاجه او قطعة فحم كبيره

مش بتخلى اى روائح مش تمام ف التلاجه

وبعد اسبوع بتلاقى البطاطس لونها بقى اسود من الى بتسحبه طول الاسبوع ،،
اقتباس :

اللحوم والدواجن المجمدة
يتم إخراجها من الفريزر قبل عملية الطهى
بنحو 12 ساعة ووضعها فى رف الثلاجة الاسفل ،
ومن الاخطاء الشائعة وضعها فى ماء ساخن
لسرعة ذوبانها لأن ذلك يؤدى الى تشقق الانسجة
الرابطة ويفقدها المذاق الشهى ، كما أن الثلج
الذى لايزال عالقا باللحوم سيستهلك جزءا كبيرا
من حرارة الطبخ . ولا يصح بأى حال من الاحوال
إعادة تجميدها مرة أخرى . لأن بعضا
من صفاته قد تغيرت

وكمان ممكن لو فيه استعجال الفراخ او اللحمه المتلجه نطلعها من الفريزر

ونحطها ف ميا فاتره قد 4 او 5 ساعات وبعد كدا نسلقها

وكمان لو حطينا اللحوم كدا ع طول تتسلق وهى متجله بتكون تجمعات دم ف الفراح بالذات

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بالنسبه لغسيل الديب فريزر يا طير ،، انتى بتفصليه خالص وتسبيه يسيح التلج لو بيكون تلج

لو مش بيكون بتسبيه لحظات كدا وبتجيبى ميا سخنه بس مش اوى

وتصبيه عليه بالراحه ،، وبعد كدا تستخدمى اسفنجه كبيره كدا وعليها فيرى او اريـال من بتاع الغسيل

وتغسليها بس كدا ،، ونفس الطريقه بالظبط للتلاجه وغسيلها ،،

بجد مضوع حلو اوى يا دهب ماشا الله ع شغلك مبتسم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أسيرة الأحلام
عماري أصيل
عماري أصيل
أسيرة الأحلام


انثى
عدد الرسائل : 7302
تاريخ التسجيل : 11/05/2010
التـقــييــم : 17

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 6:29 pm

اقتباس :

اليب فليزر


اسمه الديب فريزر ياطير.... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تسلموا يابنات...

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دهب
عماري محترف
عماري محترف
دهب


انثى
عدد الرسائل : 2994
العمر : 36
المكان : العمار
الحالة : الحمد لله تمام
الهواية : القراءه
تاريخ التسجيل : 25/04/2008
التـقــييــم : 74

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 6:43 pm

شكرا على المرور يا بنات

إحنامقولناش ميه سخنه خالص
إحنا قولنا خل أبيض وتسبيه يبرد خااالص
إبقى إقرى المعلومه كويس ومتوديناش إنتى فى داهيه


أسماء محيى ...
معلوماتك تمام جدا ممكن فعلا نحط قطعه فحم فى باب الثلاجه لآمتصاص الرائح الغير مستحبه
إحنا عندنا بنعمل كده


أسيره .......منوووووووووره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الطير الباكي
عماري أصيل
عماري أصيل
الطير الباكي


انثى
عدد الرسائل : 3085
العمر : 36
المكان : ..
الحالة : ..
الهواية : ..
تاريخ التسجيل : 10/08/2007
التـقــييــم : 0

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 6:54 pm

اسيرة الاحلام كتب:
اقتباس :

اليب فليزر


اسمه الديب فريزر ياطير.... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تسلموا يابنات...

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

احمدى ربنا ان كتبت حرف صح انا عندى نسخه مبشوفش حتى انا كاتبه ايه مش اعمل تعديل

اسكتى يااسيرة خالينى ساكتبه ومستحمله النسخه دى


وانت ياخت دهب راجعى انتى كلمك انت كدبه بعد 12 ساعه ثم تنظف بمياة ساخنه

ماتغشه صح بقى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أسيرة الأحلام
عماري أصيل
عماري أصيل
أسيرة الأحلام


انثى
عدد الرسائل : 7302
تاريخ التسجيل : 11/05/2010
التـقــييــم : 17

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 6:56 pm

الطير الباكي كتب:
اسيرة الاحلام كتب:
اقتباس :

اليب فليزر


اسمه الديب فريزر ياطير.... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تسلموا يابنات...

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

احمدى ربنا ان كتبت حرف صح انا عندى نسخه مبشوفش حتى انا كاتبه ايه مش اعمل تعديل

اسكتى يااسيرة خالينى ساكته ومستحمله النسخه دى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دهب
عماري محترف
عماري محترف
دهب


انثى
عدد الرسائل : 2994
العمر : 36
المكان : العمار
الحالة : الحمد لله تمام
الهواية : القراءه
تاريخ التسجيل : 25/04/2008
التـقــييــم : 74

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 7:00 pm

اقتباس :
وانت ياخت دهب راجعى انتى كلمك انت كدبه بعد 12 ساعه ثم تنظف بمياة ساخنه

ماتغشه صح بقىى
ابقى شوفى لما تحطى عليه بيكربونات هيفضل سخن ولا إيه هيجراله وإبقى قوليلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
anendream
عماري مكسر الدنيا
عماري مكسر الدنيا
anendream


انثى
عدد الرسائل : 387
العمر : 35
المكان : العمار
الحالة : مرتبطة
الهواية : القراءة
تاريخ التسجيل : 10/07/2011
التـقــييــم : 0

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 8:07 pm

تسلم ايدك يادهب
والموضوع مش للمبتدئين بس لا للمتمرسين كمان
.... ياريت اكتر....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دهب
عماري محترف
عماري محترف
دهب


انثى
عدد الرسائل : 2994
العمر : 36
المكان : العمار
الحالة : الحمد لله تمام
الهواية : القراءه
تاريخ التسجيل : 25/04/2008
التـقــييــم : 74

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالسبت 23 يوليو 2011, 10:31 pm

اقتباس :
تسلم ايدك يادهب
والموضوع مش للمبتدئين بس لا للمتمرسين كمان
.... ياريت اكتر....
من عنيا يا anendream
ملحوظه...
اللى يقرا البروفايل بتاعك يحس إنك انتى أنا
وكمان بتحبى الامام الشافعى زيى بالظبط

المكان: العمار
الحالة: الحمد للة
الهواية: القراءة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
anendream
عماري مكسر الدنيا
عماري مكسر الدنيا
anendream


انثى
عدد الرسائل : 387
العمر : 35
المكان : العمار
الحالة : مرتبطة
الهواية : القراءة
تاريخ التسجيل : 10/07/2011
التـقــييــم : 0

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالأحد 24 يوليو 2011, 8:18 pm

[quote="دهب"][center]
اقتباس :
تسلم ايدك يادهب
والموضوع مش للمبتدئين بس لا للمتمرسين كمان
.... ياريت اكتر....
من عنيا يا anendream
ملحوظه...
اللى يقرا البروفايل بتاعك يحس إنك انتى أنا
وكمان بتحبى الامام الشافعى زيى بالظبط

المكان: العمار
الحالة: الحمد للة
الهواية: القراءة][/


تسلم عنيكى يادهب
وبخصوص التشابة ف البروفايل واللة دى حاجة تسعدنى جدا
بس اكيد انتى احلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دهب
عماري محترف
عماري محترف
دهب


انثى
عدد الرسائل : 2994
العمر : 36
المكان : العمار
الحالة : الحمد لله تمام
الهواية : القراءه
تاريخ التسجيل : 25/04/2008
التـقــييــم : 74

شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ   شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ I_icon_minitimeالأحد 24 يوليو 2011, 11:32 pm

اقتباس :
تسلم عنيكى يادهب
وبخصوص التشابة ف البروفايل واللة دى حاجة تسعدنى جدا
بس اكيد انتى احلى
ربنا يخليكى إنتى أجمل وأحلى
وكمان تشابه غريب لاقيتك كاتبه فى عذب الكلام شعر لنزار قبانى
أنا كمان بحبه جدا
متكونيش عفريتى مبسوط
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شويه معلومات للمبتدئات فى المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فواصل مواضيع المطبخ .
» يومياتى مع المطبخ.........اكيد بنات بس
» أدوات المطبخ من الألف الي الياء
» المطبخ المصري ( بالهنا والشفا )
» ايه رأيكم نتكلم عن المصايب اللى عملناها فى المطبخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبـــاب العمـــــار :: منتدي الأسرة :: المرأة والطفل-
انتقل الى: